Zonnepanelen

Coppens zonnepanelen

Wij garanderen de beste prijs-kwaliteit verhoudingen door te werken met de beste zonnepanelen en omvormers. Tevens staat vriendelijkheid en service hoog in het vaandel! Dit houdt in dat wij graag kosteloos informatie aan huis komen geven om al uw vragen te beantwoorden.

Onderstaand vindt u een overzicht, introductie en brochures van het populaire merk zonnepaneel welke wij leveren en monteren; Canadian Solar.

seperator

Canadian Solar

Canadian Solar zonnepanelen behoort tot één van de grootste fabrikanten en leveranciers in de wereld op het gebied van zonnepanelen. Met het hoofdkantoor in Guelph, Ontario en zeven volle productie dochterondernemingen in China, Canadian Solar zonnepanelen opereert succesvol zijn zonne-PV-activiteiten in negen landen met een totaal van 260.000 m² aan ruimte in de faciliteit. Deze bedrijven in Canada, China, Duitsland, Italië, Japan, Korea, Spanje en de VS zijn gefocust op het leveren van de hoogste kwaliteit zonne-energie.

Canadian Solar produceert zonnepanelen variërend van 5Wp tot 300Wp, met zonnecellen van mono- en polykristallijn silicium. De zonnecellen worden bevestigd tussen gehard glas als mede voorzien van beschermende lagen die zorgen voor UV, weer en andere invloeden van buiten.

seperator

Veel gestelde vragen omtrent zonnepanelen:

Hoeveel panelen heb ik nodig?

De hoeveelheid panelen die U moet plaatsen is afhankelijk van uw energieverbruik. Wilt U weten wat uw energieverbruik is? Dit kunt U terugvinden op de eindafrekening van uw energiebedrijf. Wanneer u bijvoorbeeld 3500 kWh per jaar verbruikt moet u rekening houden met 14 panelen. Dit kunnen monokristalijn (zwart) of polykristalijn (blauw) zijn.

Moet ik kiezen voor poly of mono?

In eerste instantie lijken zonnepanelen allemaal op elkaar. Een belangrijk verschil tussen de soorten zonnepanelen is de keuze of u gaat voor monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen. Nu vraagt u zich misschien af wat hiermee wordt bedoeld vandaar dat er onderstaand een korte uitleg word gegeven over de verschillen.

Monokristallijne zonnepanelen zijn zwarte zonnepanelen. Coppens Zonnepanelen past monokristallijne zonnepanelen toe met een zwarte omlijsting en totaal zwarte glasplaat. De zonnepanelen zijn dus volledig zwart. Een voordeel van deze zonnepanelen is dat rendement hoger is in vergelijking met polykristallijne zonnepanelen. Daardoor zijn deze zonnepanelen ook duurder. Bij deze panelen is het vermogensbehoud t.o.v. polykristallijne zonnepanelen hoger. Het vermogensbehoud bij monokristallijne zonnepanelen is 92% na 10 jaar en na 25 jaar is dit nog 82%. Polykristallijne zonnepanelen zijn de blauwe zonnepanelen. Het rendement van deze zonnepanelen is lager ten op zichte van de monokristallijne zonnepanelen. Daarentegen zijn ze wel goedkoper. Omdat het productieproces goedkoper is. De afname van het vermogensbehoud is hoger dan bij de monokristallijne zonnepanelen. Zo is het vermogensbehoud hier na 10 jaar nog 90% en na 25 jaar nog 80%.

Welke te kiezen? De keuze van het soort zonnepaneel verschilt per situatie. Hoeveel panelen kunt u kwijt? Hoe belangrijk vindt u het aanzicht van de panelen? Welk vermogen past het beste bij uw situatie? Hoeveel wilt u besparen op uw energie-rekening? Coppens Zonnepanelen kan u uitstekend adviseren bij het maken van een keuze.

Ligging huis i.v.m. zonuren

Ligt uw dak op het zuidwesten of zuidoosten gelden er andere percentages. Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op bijvoorbeeld een mooie zomerdag, maar ook van daglicht. De zon geeft in het zuiden van Europa maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het meer bewolkte Nederland.